Ki Mit Tube - indul a netes tehetségkutató!

fluor_ki_mit_tube.jpgFluor Tomi, Puzsér Róbert és a többi leendő zsűri felhívásával indult a Ki Mit Tube nevű, Youtube-os tehetségkutató. A világ legnagyobb színpada, jövő nemzedék, új sztárok, és megannyi közhely - de akár még jó is lehet. Távkapcsoló nem kell.

Még el sem indult, kapott is a nevéért a Ki Mit Tube-ra keresztelt sztárkereső műsor. A beharangozó szöveg is hagy némi kívánnivalót maga után:

Foggal eljátszod a Highway to Hell gitárszólóját? Ráadásul ukulelén? Te vagy az isten! Úgy twerkelsz a szobában, hogy nem borul rád a szekrény? Zseni vagy! Van egy sztorid? Add elő úgy, hogy aki nézi, az menten leforduljon a székről a röhögéstől! Bármit csinálsz, légy önmagad és találd meg a közönséged! Erről szól a Youtube, ebben segít a Ki Mit Tube!

Az augusztus 18 és szeptember 21 között zajló tehetségkutató verseny az első hazánkban, ami szakít a "nagy médiával", tévében nem találkozhatunk vele, hiszen Youtube-on fut majd. A szakmai hátteret a Google adja, a szervezést a Youtube-sztárokat menedzselő ügynökségek vállalták, főszponzor a Vodafone. Az első videók augusztus 21-től nézhetők a kimittube.444.hu oldalon.

Ál-valóság kihúzva, trú lesz

A magyar Google budapesti oktatóközpontjában, a Google Groundon zajló sajtótájékozatón elhangzottak a legfontosabbak: nevezhet bárki, aki valamilyen előadói számot mutatna be és képesnek érzi magát arra, hogy induljon a nyereményekért.

A tehetségkutató műsor, X-faktor ide, Megasztár oda biztosan nem lesz hasonló az eddigi műsorokhoz. A műfaj és felület sajátosságaiból fakadóan a Ki Mit Tube nem előszűrt, szerkesztett tartalmat állít elő, a végeredmény nem profi háttéremberek által megtervezett ál-valóság, hanem eredeti, megfelelni akarástól mentes produkciókból álló műsorfolyam. A jelentkezőknek mindössze annyi a dolga, hogy készítsenek egy videót - szinte bármilyen témában, de be kell tartani a YouTube szabályzatát - , majd töltsék fel a Ki Mit Tube oldalára

A döntőbe annak a 15 produkciónak van esélye bekerülni, amelyik a legtöbb like-ot gyűjti. A Ki Mit Tube döntőjébe a legtöbb youtube like-ot gyűjtő tizenöt produkcióból öt jut be - az ötöt a zsűri választja ki. Erre az öt produkcióra a döntő napján a kimittube.hu oldalon lehet szavazni. A  Ki Mit Tube-ot a legtöbb szavazatot gyűjtő döntős nyeri meg.

Az élő sajtótájékoztatóról készült videót itt lehet megnézni »

A neten fog büntetni Puzsér

A nevezési idő alatti négy hétben a zsűritagok is megkezdik napi munkájukat – videokommentelik, kritizálják a feltöltött produkciókat, vitába szállnak egymással, a műsorfolyam követőivel, vagy támogatásra, like-olásra buzdítanak. Ezért is lesz érdekes ez a műsor, ami ekkora csinnadtrattával tényleg talán az első magyar ilyen jellegű esemény.

Az élő sajtótájékozatót átlagosan vontatott menetét Puzsér megmondása elevenítette fel picit:

"..Percenként 100 órányi videót töltenek fel Youtube-ra, amiből 99,5 sz*r - ezt mindenki tudja. Az internet egy pöcegödör. De ez nem jelenti azt, hogy nincs benne kukorica vagy igazgyöngy...a sz*rból az igazán büdöset keressük, vagy az igazgyöngyöt..."

A zsűri tagjai: Puzsér Róbert kritikus, Sárközi Gyula koreográfus, a rapper Saiid, Fluor Tomi, Péterfy Bori, Mondik Noémi képzőművész, Puskás Peti, valamint a 444.hu újságírói, Ács Dani és Tamás Bence Gáspár. Minden zsűritagnak saját bemutatkozó videója van, ha érdekel, itt megnézheted »

zsuri.jpgNem csak a zsűri, a nyeremények is mutatják, hogy a szervezők eléggé odatették magukat. A nyertes egy autóval és egymillió forinttal és még több más dologgal gazdagodik, igazából segítik a netes karrierjének elindulásában, hiszen egy okostévét is hazaivihet, de lényeg: ellátogathat a Google londoni központjában lévő YouTube Space nevű oktatóközpontba.

Nyeremények, amiért megéri elindulni:

  • bruttó egymillió forint készpénz.
  • egy SEAT Ibiza I-TECH személygépkocsi.
  • Vodafone média támogatását kapja 1 millió Ft értékben egy éven keresztül,
  • valamint egy éves egyedi mobilinternet előfizetést kap a Vodafone-tól, mert a Vodafone hálózata nem kérdés.
  • a nyertes elutazhat a Google londoni központjába, ahol igénybe veheti Európa első  YouTube Space stúdióját is.
  • egy Philips Ambilight Androidos Smart TV.
  • Végül a győztest egy évig ingyen támogatja a YouTube sztárok menedzselésével foglalkozó ügynökségek egyike.
  • és a lényeg: internetes hírnév - ezért fognak sokan nevezni

Kategóriák, amiben lehet indulni: zene, tánc, humor, rap/slam poetry,vlogger, sport, egyéb kategóriában lehet nevezni.

A tehetségkutató programja:

  • Feltöltés: augusztus 18. – szeptember 13.
  • Kiválasztás: szeptember 15.
  • Zsűrizés és felkészülés a döntőre: szeptember 16.
  • Felkészülés a döntőre: szeptember 16-20.
  • Döntő: szeptember 21.


Milyen produkcióval lehet indulni?

ki_mit_tube.jpgA Ki Mit Tube – ahogy a tehetségkutatók általában – elsősorban előadóművészek (zenészek, énekesek, táncosok, akrobaták, slammerek, stand-uposok, a Toldit gördeszkázva visszafelé elszavalók) jelentkezésére számít, de ha te másban vagy jó, mert profi pasizási tanácsokat adsz, esetleg te vagy a magyar Remi Gaillard, vagy úgy döntöttél, példát mutatsz flambírozásból a főzni tanulóknak, vedd videóra, jelentkezz és nyűgözd le a világot! Ha elég like-ot gyűjtesz, akár te is megnyerheted a Ki Mit Tube-ot!

Szabályok: http://kimittube.hu/szabalyok

A világszerte döbbenetes mértékű, havi egymilliárd nézővel rendelkező videómegosztó pont a sokszínűségéből kíván előnyt kovácsolni: a Youtube-on semmi nincs korlátozva, lelkes amatőrök, cégek és gyakorlatilag profi produkciók ugyanúgy feltölthetik - és fel is töltik! - videóikat. Ahogy pedig ezt megszokhattuk, a közösség bármilyen gegre képes ráharapni, a tartalom utána szinte magától pörög minden közösségi oldalon.

 

A Ki Mit Tube tartalomfejlesztője a Red Lemon Media, szakmai támogatója a Google, amelynek magyarországi vezetői, és a szervezők - a Youtube sztárok menedzselésével foglalkozó ügynökségek - szintén részt vesznek majd az eseményen.

Forrás: kimittube.444.hu