A YouTube ígérete szerint átláthatóbb lesz a letiltási rendszer

Február 25-től új módon kezelik a közösségi irányelveket

Február 19-én a YouTube Creator blogján bejelentette, hogy frissíteni fogja a közösségi irányelvek megsértése miatti figyelmeztetések rendszerét. Ha van YouTube csatornád, érdemes megtudni, mi változik!

 

A bejelentő videó mellett egy kérdés-válasz videóban tovább boncolják a témát, tehát nagyon rajta vannak, hogy mindenki számára érthető legyen ez a változás.

A YouTube bejelentő videója szerint „szorosan együttműködtünk az alkotókkal, hogy megértsük, mi működik és mi nem. A felhasználók szerint

  • a világos irányelvek,
  • a szabályok következetes betartatása,
  • plusz az átláthatóság azzal kapcsolatban, hogy mi történik a csatornáddal,

a legfontosabb tényezők, melyeken javíthatunk azért, hogy a figyelmeztetések rendszere jobb legyen számotokra, és most épp ezt tesszük...Az új üzenetküldési rendszer egyértelművé fogja tenni a figyelmeztetés okát, annak következményeit a csatornára nézve, és hogy milyen további lépések tehetők, beleértve a döntés elleni fellebbezést, ha úgy véled, hogy hiba történt. ” Magyarul könnyebb lesz megérteni mit nem szabad, és ha mégis megszeged, könnyebb lesz megértened, mit csináltál rosszul. De itt nem álltak meg, vannak még változások.

A vétlen szabályszegést úgy tűnik, lojálisabban kezelik, mert "tudjuk, hogy az alkotók legtöbbször nem szándékosan szegik meg a szabályokat, és szeretnének ismét csak a remek tartalmak készítésével foglalkozni, ezért az első alkalommal mindenkinek csak figyelemfelhívást küldünk, ha a szabályokat sértő tartalmat tesz közzé. A csatorna először tehát még nem kap büntetést."

A tiltás is picit máshogy fog végbemenni:

"A szabályok megszegése miatti büntetéseket minden esetben következetessé tesszük, akár videó, akár indexkép, élő közvetítés vagy külső webhelyre mutató link volt a ludas. A közösségi irányelvek megsértése miatti összes figyelmeztetést következetes módon kezeljük, a következmény pedig a YouTube-on való tartalomlétrehozás átmeneti letiltása, ideértve a videókat és élő közvetítéseket."

A fentiek nagyon pozitívan hangzanak, de február 25-étől meglátjuk, valójában milyen hatással lesznek a csatornákra.