Lackfi János vlogban segít verset elemezni

lackfi-nem-kotelezo-olvasmanyok-youtube.gif

A Youtube mára megkerülhetetlen platform lett. Akár egy cég, akár egy "celeb" vagy ne adj isten irodalmi szereplő szeretne nagyobb publicitást kapni, számolnia kell azzal, hogy videós megjelenést kell szerveznie. Lackfi János költő elébe ment a dolgoknak, és irodalmi vlogot indított, a jövő dönti el, milyen eredménnyel.

Kezdjük a cikket a Nem kötelező olvasmányok videó-sorozat első darabjával:

A csatorna egyik gazdájával, a 4Kids Entertainment vezetőjével beszélgettünk.

Ha jól gondolom, akkor ez egy hosszabb sorozat lesz, szórakoztató-oktató irodalmi vlog. Egy pár kérdést hadd tegyek fel, ami szerintem sokakat érdekel! Kezdjük azzal, hogy milyen inspirációból/tapasztalatból fakad a sorozat koncepciója?
-Lackfi Jánosnak ez a sorozata már megjelent szövegként. Ezt gondoltuk, hogy videó formátumban még több emberhez érhetünk el ezzel.

Hány részes sorozat várható, milyen témákkal?
Az első 10 részt vettük eddig fel. A gimnáziumi tananyag témáiból válogatott János.

Milyen korosztályt érdekelhet az irodalom ilyen formában?
Elsősorban gimnazistákat, de reményeink szerint a felnöttek között is lesznek rajongóink!  :)


Máris sok feliratkozó van a csatornán, lehet, hogy már kampány is fut a videókra?
Eddig még nem kampányoltunk, de a harmadik résznél tervezzük.

Milyenek az első visszajelzések?
A rajongóknak – akik az első merítésben rátaláltak – nagyon tetszik!  :)

Mennyi idő egy ilyen animációkkal feltuningolt részt elkészíteni?
Kb 2 hét az utómunka igénye egy filmnek.

Ha már vlog, várható valamiféle kihívás, mint az ilyen vlogoknál szokás? Pl. citrom kihívás helyett felolvasó/elemző kihívás? Esetleg "élőzés"?
Tervezünk ilyeneket is, de ezt most még nem tudom elárulni!  :)

Közben eltelt pár hét, így beért minket a sorozat második darabja is! Nem kötelező olvasmányok 2: EDVÁRD KIRÁLY, A MORMON HENTES:

 

A videókat megnézve felmerülnek kérdések. Például egy olyan, hogy egy mai költő, miért vicces és miért nem depressziós és magába forduló, aki az olyan "világi szórakozást", mint a Youtube videózás nem veti meg?

Kadarkai Endre egy korábbi interjúban kérdezett erre rá, és egészen jó választ adott rá Lackfi. A Nem kötelező olvasmányok vlogot ebben az értelmezésben érdemes megnézni:

Irodalmi és mondanivalóban gazdag szórakozást ígérő élményeket ígér a Lackfi János - Nem kötelező olvasmányok csatorna. Alig várjuk az új érettebb, mondanivalóban gazdag, értékes videókat!