Mozgó gifes bejegyzések, videók a Facebookon

A mozgó gif jó, retró, modern, lejárt és menő. Például azért jó, mert a Facebook végre beengedte magához, és ezzel feldobhatjuk a saját vagy oldalaink tartalmát, nagyobb figyelmet generálhatunk, látványosabbá tehetünk egy egyszerű bejegyzést.

Mielőtt még elszaladnál, hiszen mit hadoválok én itt Facebookról egy Youtube-os blogon, ne tedd. Mert egy Youtube videót is nézettebbé tehetsz animált gifekkel, hiszen ezzel a megoldással bejegyzésként nagyobb felületen jelenik meg a videód(egy részlete) és bele is lehet kukkantani. 

Itt egy példa, amire rákattintva láthatod az eredeti bejegyzést is, amiben egy youtube videó lett úgy beágyazva a Facebookra, hogy mozgó gifes előképet kapott:

dtoth_elviszlek_magammal.gif

Hogy lehet ezt létrehozni? Gif készítő oldalak segítségével. Az általam mutatott megoldásban a GIPHY mozgó gif készítő oldalt használtam. A lényeg rendkívül egyszerű:

  1. keress, vagy készíts egy neked tetsző mozgóképet a Giphy segítségével
  2. majd a kép alatti advanced menüpontra kattints.
  3. Ennek az oldalnak az alján megtalálod a GIF Shortener blokkot, ahová beteheted az a linket, aminek az előképévé(remek szó, nem igaz?) teheted a kiválaszott mozgó gifet.
  4. A rövidlink létrejön, amit betehetsz a saját facebook oldaladra bejegyzésként, megszövegezheted, stb. Aki a mozgó gifre kattint, az azonnal az általad kiválasztott céloldalra jut.
  5. Done.

Ugyanezt Youtube videókkal is megteheted, ráadásul a youtube videókból itt helyben, a Giphy segítségével hozhatsz létre mozgó gif képeket. A logika picit bolnyolultabb, hiszen be kell regisztrálnod, majd egy mozgó gifet létrehozni ma videóból és _ugyanarra a Youtube videóra tudod a fenti linkrövidítő megoldással a már kész animált gifet előtét képként használni.

shortener.gif

De ha már Giphy, rengeteg módon tudod használni ezt a remek alkalmazást, például mozgó gifből instagram videót is kiexportálhatsz!!

giphy.jpg