Youtubeozz a számítógépen hátradőlve, akár a tévén!

youtube_tv.gifSok YouTube videót nézel, de zavar az, hogy nem tudsz kényelmesen kapcsolgatni a rengeteg csatorna és videó között, akár a tévé távkapcsolójával? Elég volt az egerezésből, nem akarod megint a billentyűzetre borítani a popcornt? Van megoldás.

Van egy speciális YouTube alkalmazás, aminek a kezelőfelülete kifejezetten az otthoni szélesvásznú tévékhez lett kifejlesztve - és ezzel a számítógépedre is elhozhatod a tévézés élményét!

Ha próbáltál már a tévéden Youtube-ozni úgy, hogy a videómegosztó webes felületét használtad, akkor tudod, mekkora szívás...keresőbe szöveget beírni távirányítóval? Pfff. Sokan ugyan már élvezhetik a UPC-nek köszönhetően okostévé nélkül is a netes videókat tévéjükön, de azért ez nem az egész ország összes nézőjét érinti.

Na itt jön a Youtube Leanback, ami egy leegyszerűsített, "televízió barát" kezelőfelületen hagyja, hogy kényelmesen és gyorsan elérd a népszerű videó megosztón tárolt mozgóképeket. A Leanback segítségével a kiválasztott videót azonnal teljes képernyős módban, nagy felbontásban tekinthetjük meg, a kezelőfelületen pedig billentyűzettel navigálhatunk és akár keresgélhetünk is a videók között. Ráadásul kevesebb reklám jelenik meg rajta, a videó alatt levő szalaghirdetés ugyanis itt nem jelenik meg;)

A Youtube Leanback használata

Youtubeleanback.jpgHa szeretnéd kipróbálni, mindössze annyi dolgod van, hogy elnavigálsz a www.youtube.com/leanback oldalra és már válogathatsz is a kedvenc csatornáid legújabb videóiból (vagyis amelyik csatornákra fel vagy iratkozva, azok friss videóit tudod lapozgatni). De például azt is megteheted, hogy mobilon pillanatok alatt össze tudsz rakni egy playlistet az esti tévézéshez, amit aztán lepörgetsz a vacsora mellett. A tévédet is össze tudod párosítani a tableteddel vagy okostelefonoddal a www.youtube.com/pair oldal instrukciói alapján és így a tévén nézheted kedvenc Youtube videóidat.

A Leanback 2011-es indulása óta több frissítésen esett át, így a Google állítása szerint tökéletesen kompatibilis a Google TV alapú megoldásokkal. Most már bármilyen YouTube videó megtekintésére lehetőség van, beleértve a jogvédett tartalmakat is, természetesen reklámokkal (én nem ellenőriztem).

A YouTube Leanback weboldala asztali- vagy mobil számítógépről is használható, és igen, sok szempontból sokkal kényelmesebb mint a YouTube webes felülete. Popcorn-t elő kezdődhet a hosszú hétvégi youtube mozizás!

forrás: iPon, Netidők, Youtube