Youtube videók a facebookon - egy apró trükkel többet hozhatsz ki belőlük!

youtube-videok-facebook.jpg

Mi van akkor, ha rengeteg videód van Youtube-on és igenis meg akarod osztani a facebook oldaladon őket, ha tetszik ez Mark Zuckerbergnek, ha nem? Mutatunk egy egyszerű megoldást, ami azért sokak szívét megdobogtatja.

Csökken a youtube videós bejegyzések elérése a Facebookon, ezt biztosan sok oldal tulajdonos tudja és tapasztalja. A nagy kék rivális egyre erősebben támogatja a saját felületére való videós feltöltéseket, és a feltöltések után már részletes statisztikákat is láthatunk a videós post teljesítéséről, hiszen a Google-el videós felületen is nagy konkurencia harcot vív. A jelenlegi, ideiglenes helyzetben jól jönnek a trükkös megoldások. Erre egy jó megoldás egy magyar fejlesztőtől származó megoldás, ami meglepően egyszerű: a weboldal "becsapja" a facebookot azzal, hogy az eredetileg videós bejegyzésünket linket tartalmazó bejegyzésként azonosítja azt a Facebook. 

Adamkó Dániel fejlesztő az általa fejlesztett v.4klip.hu speciális linkrövidítőt olyan vloggereknek készítette, akik jobb megjelenést szerettek volna a Facebookon youtube videóiknak. A lényeg, hogy ha a weboldalra a videónk linkjét bemásoljuk, akkor az ott kapott linket a facebook oldaladon megosztva nagy előképet kap a videós post. Ezzel a módszerrel a facebookon biztosan többen kattinatanak majd a videónkra, hiszen nagyobb felületet foglal el a post a bejegyzésben, illetve a facebook így már nem youtube videóként azonosítja a postot, és nem mellőzi a videó postjának a megjelenését.

4klip_poldibacsi.png

Dani Turi Tamás videós blogger lelkes nézőjeként, egy spontán ötlettől vezérelve készítette a weboldalt, mindössze 2 óra alatt. Mi lelkesen használjuk, és szívesen ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének nagyobb elérést biztosítani youtube videójuknak anélkül, hogy minden videót újra feltöltenének facebookra. 

Fontos megjegyezni, hogy ez azoknak lehet kiváló megoldás:

  • akik a youtube videójukat gyorsan szeretnék megosztani facebookon
  • és/vagy nincs saját weboldaluk, ahová a youtube videót beágyazhatnák. Mert a saját weboldalunkba beágyazás az a fenti megoldásnál is jobb, de erről majd egy másik bejegyzésben beszélünk.

Addig pedig kövess minket kedves drága youtube kedvelő olvasó!

UPDATE: Firefox böngészőben még nem működik jól az v.4klip.hu, de hamarosan javítva lesz!


►Még több hírt, érdekességet és videót találsz Facebook oldalunkon »