Idegesít a Youtube új, autoplay funkciója? Így kapcsold ki!

autoplay.jpgÉszrevetted azt, hogy a megnézett videó végén, kérdés nélkül tolja neked a Jutúb a következő ajánlott filmet? Ha idegesít, kapcsold ki, mutatjuk hogy kell. 

Sokat tanult a Youtube a politikából. Amíg nagy csinnadrattával megérkeztek a 360fokos videók a világ legnagyobb videómegosztójára, majd a csatorna tulajoknak is dobtak egy (nagyon finom) csontot a Youtube Cards funkcióval, szépen csendben, alattomosan bevezették a Youtube Autoplay funkciót, mert ez a leginkább idegesítő a 3 újítás közül. A videók egymás utáni automatikus lejátszásával szeretnék emelni a videók nézettségét, az oldalon eltöltött időt.

yt_musor_funkcio.jpg

Észrevetted az új autoplay funkciót? A fenti képen is látszik, hogy amint végignézel egy videót, pár másodperc után automatikusan beadja neked a rendszer a következőt, és egy kis fancy animáció tájékoztat arról, mi lesz a következő film. Ezzel a funkcióval tulajdonképp minden videó egy playlist részévé válik, és pár hónap múlva biztosan kijön egy ropogós jelentés, hogy 20%-al nőtt a teljes platformon töltött idő. 

Ha idegesít, akkor így tudod kikapcsolni: az éppen játszott videó mellett jobbra vannak ugye az ajánlott videók kis bélyegképekkel. Ezek tetején fogod megtalálni az Automatikus lejátszás gombot, amivel ki tudod kapcsolni ezt a funkciót.

yt_musor_funkcio1.jpg

youma_youtube_tippek.png

Van egy Youtbe csatornád, remek cicás videóid, de elakadtál? Akkor ASK.fm - és kérdezz!