Youtube hírszemle, 2015 február

10 éves lett a Youtube, ennek örömére kiadta a gyerekbarát-szülőnyugtató Youtube Kids-et, már többkamerás nézetű videókat is nézhetünk, Obama vloggereknek adott interjút, és a Facebook-Youtube háború újabb fejezetéhez érkeztünk. 2015 február a Youtube számára erős hónap volt.

LEGFONTOSABB YOUTUBE HÍREK

youtubekids.gif

Megérkezett a gyerekbarát Youtube!
A Google gyerekbarát YouTube verziót adott ki, Androidos és iOS eszközökre. A gyerek Youtube elkülönül a hagyományos szolgáltatástól mind megjelenését, mind pedig a funkcionalitást illetően, a szülők pedig imádják.

A YouTube még mindig csak viszi a pénzt
Hiába van havonta egymilliárd látogatója a YouTube-nak, a Google videómegosztója több milliárdos árbevétele ellenére is veszteséges üzletág – írja belső forrásokból származó információkra támaszkodva a The Wall Street Journal újságírója. - Mi ezzel azért vitatkoznánk, mert közvetlenül lehet, hogy nullszaldós, de a reklámok és a hirdetések profi megjelenítése óriási bevételt hoz a Youtube-nak. Esélyes, hogy a fenti cikkel a WSJ újságírója csak a "Facebook a trendi videós platform" vonatra szállt fel...

Menő új funkció a YouTube-on: többkamerás nézet
Ki ne érezte volna már úgy egy-egy videó nézése közben, hogy szívesen nézőpontot váltana, és megnézné más kameraállásból is az adott helyzetet. A YouTube-on már lehetőség van erre, alább ki is próbálhatja.

Ennyit az Oscarról: minden szupi-szuper!
A 2015-ös Oscar díjátadáson a Lego Movie ugyan elbukta az animációs Oscar-t, de legalább ellpota a show-t az élőben előadott betétdallal. A Youtube-on napokig a Lego dal volt a menő.

Archív tévécsatornát indított a YouTube-on a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)
2016 elejéig közel 4000 mérkőzést töltenek fel, melyek között válogatott, hazai bajnoki és nemzetközi kupamérkőzéseket is vissza lehet majd nézni.

yt_obama.jpg

A youtube generációnak is van mit mondania Obamának (video)
A Youtube‬ (talán) leghíresebb vloggerei készíthettek élő interjút az amerikai elnökkel, Hank Green (~2.4m feliratkozóval rendelkező csatornája van), GloZell Green (~3.3m feliratkozója van), és Bethany Mota (~8.1m feliratkozója van) 45 percen keresztül kérdezgették Barack Obama-t a Fehér Házban.

5 tény az online videóról, a Youtube tizedik szülinapjára

Folytatódik a Ki Mit Tube 2015-ben?
Úgy tűnik, a tavaly futó Ki Mit Tube internetes tehetségkutató sikere egyedülálló. Nem csak azért, mert a YouTube világszinten a 3. negyedév kiemelt projektjeként kezelte, hanem azért is, mert a Vodafone több országban zajló, Ki Mit Tube-hoz hasonló tehetségkutatót tervez elindítani.


MARKETING

Minden, ami Youtube - Marketing Budapest Meetup volt
YouTube - elsősorban a tartalomra koncentrálva. A Meetup több mint két órában a Youtube jelenéről és Jövőjéről, tartalomkészítésről, hirdetésekről és ezen belül a remarketing lehetőségeiről egyaránt szó esett. Jó hír, hogy stílusosan az egész felvétel elérhető Youtube-on!

Egyedülálló videós kampány a hazai YouTube-on
Microsoft és az 576 KByte közös kampányában a reklámok elkészítését híres hazai YouTuberekre bízták, akik szabad kezet kaptak a kivitelezésben. Hasonló kampányra Magyarországon még nem került sor és regionális szinten is említésre méltó.

Minden cégnek legyen saját YouTube csatornája
Szinte minden netező YouTube felhasználó is. Magyarországon 3-4 millióan keresik fel naponta, a világon több mint egymilliárdan. Hernádi Gábor, a Star Networking ügyvezetője a II. Magyar Marketing Fesztiválon egy frappáns előadásban foglalta össze mindazt, amit egy KKV-nak tudnia érdemes a net tévéjéről.

Főállású Youtube videó bloggerek
Szaporodik az olyan Youtube felhasználók száma, akik főállásban gyártják a videókat, és a különböző reklámokból, partner programokból keresik a napi betevőjüket. Ezt a különleges életformát a követők és rajongók tömege teszi lehetővé, komoly véleményformáló erőt adva a népszerű felhasználóknak, melyet különböző cégek igyekeznek is kihasználni.

Lenyomta a Facebook a YouTube-ot a személyes videók megosztásában
A legutóbbi adatok alapján az emberek a személyes videóik megosztására inkább a Facebookot használják.

Adatok a 2015-ös videós trendekről
Az Emarsys látványos prezentációban gyűjtötte össze a közösségi médiában 2015-ben várható trendeket. Mi most csak a #youtube-ot érintő slideokat másoltuk ki, érdemes végiglapozni.

Ingyenes Google eszközök magyarországi civil szervezeteknek
Magyarországra is megérkezett a "Google Nonprofit Szervezeteknek" program, amely havonta több mint 2,5 millió forintnak megfelelő ingyenes hirdetési keretet nyújt, videók készítését biztosítja, valamint ingyenes irodai szoftvercsomagot kínál. Ezen belül a YouTube Nonprofit program segítségével egyszerűbben bemutatkozhatnak és közelebbről is megmutathatják, mivel foglalkoznak. A YouTube-on megnövelt feltöltési kapacitás áll a rendelkezésükre, csatornájukat jobban testreszabhatják, így sikeresebben mozgósíthatják a nézőket.

Hygiene-HUB-Hero típusú Youtube videók
Amikor a Youtube csatorna tartalomtervét összeállítja valaki, szeretné, ha sikeres lenne a csatorna. Ezért érdemes több igényre válaszoló videókat betervezni. A különböző típusú videós tartalmak az érdeklődők igényeit is kiszolgálják, de a közönségmegtartásra is megoldást nyújtanak.


TECHNOLÓGIA

Youtube gyorsbillentyű kódok
Hogyan pörgesd a videód, vagy hogyan ugorj bele mondjuk a közepébe? Itt vannak a trükkök!

Mostantól módosíthatjuk a videó elejét és végét Andoridon
A YouTube Androidos alkalmazásának legújabb frissítésében a feltöltők dolgát könnyítették meg. Mostantól, ha meg szeretnénk osztani egy felvételt a legnagyobb videó megosztó portálon, előtte lehetőségünk nyílik megadni annak a kezdetét és végét.

Youtube csatornát kaptak a kínai fejlesztők
A Google lokalizálta fejlesztői csatornájának tartalmát a kínaiak számára: az eredeti anyagok kínai felirattal tekinthetők meg, az egyedi tartalom pedig mandarin nyelven hangzik el.

Szokta olvasni a YouTube-os kommenteket? Akkor ennek örülni fog
Ha a YouTube-os videókat rendszeresen olvassa, esetleg ön is szokott kommentelni, akkor ezt a hasznos Mini YouTube Chrome-bővítményt mindenképp próbálja ki.


TARTALOM

Töltsön egy órát kedvenceivel!
A cink.hu felfedezése az a YouTube-csatorna, amely régi músorújságok alapján rekonstruál rádiós zenei műsorokat, a Tánczenei koktéltól a Slágermúzeumon át az Ötórai teáig. A Szelerailway nevű YouTube-felhasználó az RTV újság alapján letölti az egyes műsorokban leadott számokat, sorrendben összeszerkeszti őket, és az egész mixet feltölti a YouTube-ra.

Mit tennél, ha holnaptól nem lenne Youtube? (videó)
Vloggerek válaszolnak a rémálomszerű feltevésre! :)

Internetes lelkibántalmazás ellen lépnek fel a YouTuberek
A BBC Radio 1 meghirdetett programjában olyan ismert YouTube-sztárok fognak tanácsokat osztogatni az internetes lelkibántalmazás ellen, akik már saját bőrükön is megtapasztalhatták a terror borzalmait.

Megtalálták minden idők legértelmetlenebb oktatóvideóját
Fogadjunk, hogy eddig elképzelése sem volt, hogyan kell kenyérből pirítóst készíteni!

Az életet megszívó anyuka a YouTube új kedvence
Deva Dalporto harmincas anyuka aki a kaliforniai Burlingame városka közelében neveli két gyermekét. Deva egy különös autoimmun pajzsmirigybetegség miatt állása feladására kényszerült, és jobb híján Youtube-ozásra adta a fejét.

Ünnepelt sztár lett a 12 éves Down-kóros kislány
Egy kanadai tinédzser, Madison Devlin egyik napról a másikra lett a YouTube ünnepelt sztárja egy általa énekelt John Legend-számmal. Az előadás különlegessége, hogy a 12 éves lány Down-szindrómás.

8 ember, aki YouTube-videónak köszönhetően lett gazdag
Ki az a 8 ember, akit dúsgazdaggá tett egy-egy sokszor teljesen értelmetlen YouTube-videó? Avagy, amikor a zseni övön aluli szinten valósítja meg önmagát...


10 ÉVES A YOUTUBE

5 tény az online videóról, a Youtube tizedik szülinapjára

Ma 10 éve, hogy mindennap ezt bámulja

A Youtube első designja

Youtube killed the Music TV
A Youtube, a létrehozói szemében nem zeneipari terméknek, nem a MUsicTV vetélytársának készült, viszont a feltöltött videók jelentős része zenei videó volt a kezdetektől kezdve. A Youtube első tíz éve zeneipari szemszögből.

Válogatás az elmúlt 10 év legsikeresebb Youtube-videóiból
101 videó, ami a Youtube történelem részévé vált óriási nézettsége és népszerűsége miatt: a Rickrolltól Zidane fejelésén át a Charlie bit my finger-en keresztül az Ice Bucket Challenge-ig.


+1 megkésett örömhír:
A 2014-es Goldenblogon 7. helyet értünk el! Bocs, ezt csak nemrég vettük észre, valaki beajánlotta a blogot.

Még több hírt, érdekességet és videót találsz Facebook oldalunkon »

Van egy Youtube csatornád, remek videóid, de elakadtál? Akkor ASK.fm - és kérdezz!