Youtube hírszemle, 2015 január

2015-re elmondhatjuk, hogy a legnagyobb közéleti terek egyike lett a youtube. Az oké, hogy már 300 órányi videót töltenek fel percenként világszerte, de ezek között ott van például az amerikai nagykövet, a román elnök, a magyar rendőrség, iszlám terroristák, a videójátékos tinik, a Quimby és még Alekosz is. 2015 januárjában talán az eddigieknél is több hír született a Youtube-al kapcsolatban. 

POLITIKA

belgium_eu_terrorism-1.jpgA Google nem tudja előre törölni a terrorista tartalmakat a YouTube-ról
A YouTube-ra percenként háromszáz órányi videofelvételt töltenek fel a felhasználók, így gyakorlatilag lehetetlen minden, terrorizmussal kapcsolatos tartalom kiszűrése - mondta január 28-án a videómegosztó portált üzemeltető Google internetes óriáscég egy vezetője az Európai Parlament liberális frakciójának egy terrorellenes akcióterv kidolgozásáról szóló ülésén.

krljnp.gifMagyarul, a Youtube-on köszöntött minket az új amerikai nagykövet
Az, hogy Youtube-videón köszöntött bennünket az új amerikai nagykövet, elég fontos hír, hiszen mehetett volna pl. az állami tévébe is, de nem...

Facebook-elnök, Youtube-miniszterelnök
A román elnök Facebook-oldalán közli mandátuma első hónapjának sikereit a polgárokkal, a kormány pedig egy Youtube-csatornán tart üléseket, ahol „élőben” lehetünk jelen az államférfiak körében. Mindez nem Amerikában, hanem Romániában történik, ahol a polgárok alig több mint 50 százalékának van otthon internete és számítógépe...


TECHNOLÓGIA

360.png

Jöhetnek a 360 fokos panorámafilmek Youtube-ra
A Google igyekszik lépést tartani a mozgóképversenyben. Nemrég aktiválták a Youtube-videóból animgifet készítő funkciót, és most bejelentették, hogy hamarosan felkerülhetnek a videomegosztóra a 360 fokos kamerákkal készített filmek is.

A Youtube mostantól HTML5-ben fut!
Alapértelemezetté vált minden modern böngészőn a Youtube videók HTML5-ös lejátszása. Ha mégsem, mutatjuk, hogyan kapcsolhatod be a böngésződön!

A Google veheti meg a Twittert?
A webes konszern érdeklődik a mikroblog iránt, de ha valóban meg akarja venni, nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Számunkra ez azért érdekes, mert a Twitter 2012-ben vásárolt videós szolgáltatása a Vine is lehet, hogy benne van a csomagban...de ha mégsincs, akkor is felmerül a kérdés: ha a Google megveszi a twittert szerinted mennyire görbül felfelé a Youtube látogatottsága?

Élet a Youtube kommentek letiltása után
Az #otherworld élménymagazin szerkesztője megvizsgálta, amiről mi is próbáltuk anno összegyűjteni az érveket: megérte-e lekapcsolni a Youtube kommenteket csatornájuknál. Érdekes eredményre jutott.

Már nintendós videókkal is kereshetünk pénzt
A kiotói gyártó eddig ugye rátette a kezét a reklámbevételekre, ha az ő játékairól készítettünk videót a YouTube-ra, ám májustól útjára bocsájtja a Nintendo Creators programot, így a befolyt összeg 60 százalékát megtarthatjuk.

ZENE

Csináljon zenegépet a böngészőjéből!
A Youtube Music ide vagy oda, a havi 8 dolláros hozzáférést folyamatosan próbálják kijátszani azért, hogy korlátlan mennyiségben hallgathassunk zenét a Youtube-on, reklámok nélkül. A Streamus Chrome bővítmény gyakorlatilag zenegépet csinál a Google böngészőjéből.

Zene miatt tiltotta le a YouTube a videódat? Itt a megoldás!
Letiltották a videódat a zene miatt? Jó hírünk van, ez a cikk bemutatja a YouTube legújabb funkcióját, amely mindenkit sok fejfájástól szabadíthat meg!

A leghosszabb youtube mix - a zenehallgatás 50 órája
A Youtube-on nem csak videók feltöltésével és egy jó, rendszeres újdonságokkal szolgáló csatornával lehet nagy figyelmet, sikereket elérni, hanem például érdekes lejátszási listákkal is. Ezt használta ki Dan Snaith, a Caribou frontembere, aki 1000 különleges zene összeválogatásával készített lejátszási listát a youtube-on.


TARTALOM

youtube_google_gaming_report_1.jpg
Bevették a YouTube-ot a videojátékos tartalmak

A Google, a YouTube tulajdonosa által közölt statisztikák szerint a játékokkal kapcsolatos tartalmak dominálnak a Youtube-on - ez pedig eléggé fontos, hiszen a Google kereső után a YouTube a második legtöbbet használt keresőmotor.

YouTube-on is látható lesz a Super Bowl
Az NFL jól időzítette a remek hírt, hiszen éppen a Super Bowl kezdete előtt jelentette be: YouTube-csatornát indított, ahol az amerikaifutball-bajnokság összefoglalói, így a döntő legérdekesebb pillanatai is láthatóak lesznek. Bulvármédiásan mondhatnánk azt, hogy ez egy újabb szög a hagyományos tévézés koporsójában.

Jó magyar beszélgetős műsorért a netre kell menni
Mondja ezt a Comment Com blog. A Lakástalkshow youtube csatorna évek óta, csendben szerez egyre több rajongót. Tényleg érdekes kezdeményezés, és jó "műsor", csekkoljátok!

Az évtized magyar kultfilmje: Zoltán, Csabi és Laci, a GPS
A 444.hu felfedezte Kótai Zoltán kamionsofőr youtube csatornáját. Szeretjük, de azért annyira nem, hogy a 2-3 órás filmeket végignézzük...de azért van több mint 17ezer rajongója és 4 milliós nézettsége.

Rögtönzött Scooter buli egy német szupermarketben
Így kell használni a youtube-ot! A videó végén további 4 videó érhető el, amivel máris a cég weboldalán vannak a delikvensek!

Élő Youtube közvetítéssel kezdte az újévet a Quimby
2015. január 1-én az Origo élő videó közvetítésének segítségével sok százezren nézhették a Quimby újévi koncertjét. Az eseményt Youtube-on (az óriási T-Com-os reklámkampánynak is köszönhetően) több tízezer ember nézte élőben. Külön érdekessége volt az élő Youtube rendezvények még az, hogy 4 kameraállás között a néző válthatott. Itt még mindig elérhető a 4 felvétel.

Egy kamera, egy snitt, egy mikrofon
Interjú a BalconyTV Budapest alapítóival.

A hét száma: 5,5 millió, a rendőrség Youtube-rekordja
Ami az inkább ostoba, mint vagány lambósnak kudarc, az a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnak példátlan világsiker. Az általuk feltöltött gyorshatjó Lamborghini videót egy hét alatt 5,5 millióan látták. Körbejárta a világot a videó. Még egy link hozzá >

Nyugdíjasok gyilkolásztak fényes nappal az utcán
Mi történik, hogyha idős emberek fél órát játszanak egy olyan erőszakos játékkal, mint a Grand Theft Auto V? Újabb érdekes - és egyben tanulságos - kísérlettel rukkoltak elő a React nevű YouTube-csatorna készítői.

Alekosz a Youtube-bal is felvette a harcot
"30 napot adok a You-Tube-nak arra, hogy föloldja a 18-as korhatáros korlátozást a Halálosztó Című Alkotásom hozzáférését illetően." - no comment...:(