Őt kövesd Youtube-on, ha jót akarsz magadnak - Mysteryguitarman

Joe Penna – az interneten csak Mysteryguitarmanként ismert youtuber – zenész, animátor, kreatív ötletgyáros, de leginkább youtuber, azaz youtube videós. Youtube csatornáin 3 millió követője van, összesen 370 milliószor látták saját készítésű videóit, 384 ezren barátkoznak vele Facebookon, a youtube "content partnere", konstatálhatjuk, marketingben sem áll rosszul.

A Brazíliából származó srác 2010 februárjában egy újabb youtube csatornát is indított, ahová 6 óra alatt annyian íratkoztak fel, hogy a harmadik legnagyobb forgalmú brazil csatornává vált, jelenleg a második.

Videóival díjakat nyer(t) a világ számos országában, mindezt csak közösségi marketinggel - na és persze a mérhetetlen exhibicionizmusán mellett a tehetségével.

Azon kívül, hogy a youtube-al való együttműködésnek köszönhetően a csatornáján megjelenő reklámokból évek óta szép pénzt kap, másért is szereti a videómegosztó. Videói valódi interaktív tartalmak: címkéket, videón belüli "ugrást", és rengeteg ötletes megoldást használ és ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy élvezetes tartalmáért újra és újra visszajöjjenek ide, hiszen csupán a videókat lemásolva és más megosztóra feltéve produkciójának egy lényeges eleme elveszne.

Aki szeretne többet megtudni bizniszéről, olvasson utána.

forrás: Business Insider, WBJournal, Youtube, Onlinevideo.net