Fizetünk majd a macskás videókért? - youtube hírszemle, október

youtube_oktober_hirszemle.jpgA hónap, amikor a Microsoft jó nagyot bénázott; biztosra ígérték a fizetős Youtube-ot, de azért a vicces cicákat ingyen nézhetjük tovább; amikor Youtube sztárok kampányolnak az Éhezők Viadala új részéhez és már 60 kép/másodperces videók is elérhetők a videómegosztón. Októberi hírszemlénkben sok-sok érdekesség!

Reklámmentes, fizetős verziót vezetne be a YouTube
2014-ben többször felreppent a híre, do már biztos: a videómegosztó a hirdetésektől megadott díj ellenében megszabadítható mobil appok mintájára vezetné be az új szolgáltatást, amely a tervek szerint plusz funkciókkal is kiegészül majd. A Google hirdetési ágazatától átigazolt Susan Wojcicki a Code Mobile konferencián beszélt arról, hogy a vállalat már dolgozik az oldal új verzióján, amely az előfizetési díjért cserébe reklámmentes tartalmakat kínál majd a felhasználóknak. Az új konstrukció mellett a megszokott YouTube sem tűnik el.

Tévedésből töröltetett egy rakás videót a YouTube-ról a Microsoft
A törölt videókhoz kapcsolódó kommentekben egy vagy több illegális Microsoft szoftverkulcsot is beküldtek a felhasználók - és a cég ezeket szerette volna eltávolíttatni a videómegosztó oldalról. Az ügyben eljárók túlbuzgóságukban azonban nem csak az inkriminált kommenteket, de magukat a videókat is töröltették a YouTube-ról.

Youtube sztárok segítenek az Éhezők Viadala c. film kampányában
Az Éhezők viadala folytatásához, A kiválasztotthoz a szokásos trailereken kívül egyedi kisfilmek is készültek: a Kapitólium reklámjait igazi Youtube sztárokkal vették fel.

Facebook - Youtube háború, helyzetjelentés
A Facebook felvette a kesztyűt és lassan de biztosan lépéseket tesz azért, hogy kiszorítsa felségterületéről a Youtube-ot - ami azért nem lesz könnyű.

60 fps-re váltott a Youtube
Már 60 FPS-es videók is találhatóak, ám ahhoz, hogy ezeket megtekintsük, Chrome webböngészőre van szükség (de tapasztalatok szerint a legfrissebb IE és Safari is viszi őket, a FireFox pedig még nem). A videókat 720p vagy 1080p felbontás mellett érdemes megtekinteni, mert csak 720p-től kezdve aktiválódik a 60fps támogatás, kisebb felbontás esetén nem.

Top hazai YouTube csatornák 2014
Ma már számos csatorna létezik különböző témakörökből, mint a játékok, humor és zene, amely jelentős népszerűségnek örvend és teljesítményük figyelemre- és tiszteletreméltó, ezért fontos, hogy időről időre áttekintsük ezeket.

Négy magyar cég kapott YouTube Certified státuszt
Ezek a cégek a Google által is elismerten kvalifikálttá váltak a tartalom tulajdonosi vagy brand jelenlét hatékony építésére YouTube-on.

Több amerikai tájékozódik a Facebookról, mint a CNN-ről
Honnan tájékozódnak az amerikaiak? A Facebookról, Youtube-ról és más közösségi oldalakról. A közösségi oldalak közül a Facebook a legnépszerűbb forrás, ezt a YouTube, (14%) a Twitter, (9%) a Google Plus (6%) és a LinkedIn (3%) követi.

Youtube videómegtekintések fele mobil eszközökről történik (EN)

Ezeket a reklámokat imádjuk mi, magyarok
A szlovén Golden Drum reklámfesztiválon mutatta be a Google, hogy a magyar netezők körében melyik reklámok voltak a legnépszerűbbek az elmúlt egy évben a YouTube-on . Az öt legnépszerűbb videó között egy magyar reklám is helyet kapott.

Elhagyná a Disney-t PewDiePie, hogy saját csatornát indítson
Az egyik legtöbb feliratkozással rendelkező YouTube csatorna sztárja, talán elhagyja a webes média vállalatot, a Maker Studio-t és annak anyacégét a Disney-t, hogy saját hálózatot hozzon létre.

Kamu YouTube-osok csalnak ki Steam kulcsokat a fejlesztőkből
A játékfejlesztők szeretik, ha népszerű videósok promózzák a játékukat a megjelenés előtt, de a kulcsok jelentős része nem náluk köt ki, hanem jóval a normál ár alatt kerülnek eladásra a neten.

A magyar srácok, akik az iPhone 6 miatt lettek Youtube-sztárok
T0bb mint 4 millióan nézték meg az iPhone 6 köszörülést Youtube-on.

A TASZ fiktív blogot és vlogot indított Hullámvasút – egy kicsit skizo fiú naplója címmel
A videókon Bálintot a Katona József Színház színésze, Mészáros Béla személyesíti meg, akinek a figurája a betegségben érintettek tapasztalatai és meglátásai alapján állt össze. A projekt érdekessége, hogy a klasszikus Vlog videók kerülnek fel rendszeresen a Youtube csatornára.

A top100 magyar Youtube csatorna
Egy gyűjtemény, amit mindenkinek érdemes böngésznie.

A 10 legtöbbször megnézett Youtube videó
A legnézettebb youtube videók listáját a zenei klipek uralják: Psy, Justin Bieber, Jennifer Lopez és Eminem mellé csupán egyetlen egyéb kategóriájú videó került. A "Charlie Bit My Finger"-nek sikerült az első 10 közé bejutnia úgy, hogy egy fia dallam sincs a videóban!

A Yahoo a Tumblr segítségével venné fel a harcot a YouTube ellen

A Google nagyon sokat köszönhet a YouTube sikerének, melyhez nagyban hozzájárulnak a különféle témában friss videókkal szolgáló neves videósok is, ezt pedig a Yahoo már évek óta irigyli, de még érdemben nem tudtak riválist felmutatni.

Youtube-kereső: Név + Happy birthday = varázslat!
Az EpicHappyBirthdays csatorna rengeteg keresztnévre előre elkészítette a szülinapköszöntő videókat, így a Youtube kereső értelemszerűen azokat a videókat dobja találatként, amiket ott talál.

Top magyar Youtube klipek toplistája, 2014, 3. negyedév
Az Artisjus Dal+Szerző című, lapozható digitális magazin 26. oldalán!

Ennyit keresnek a leggazdagabb YouTube sztárok

9 izgalmas gasztrocsatorna a YouTube-on