Konferencia videók - hogyan segítik céged videómarketingjét?

35605_1.gifA cégek marketingtevékenységének fontos része az, hogy iparáguk szereplőit megismerjék, illetve bemutatkozzanak nekik, például konferenciát szervezve, vagy előadóként.

Itt, ezen a blogon azt gyűjtöttük össze, hogy a céges rendezvényen, konferencián elhangzott előadásokat hogyan lehet "hasznosítani" például a Youtube-on.

A videós tartalomgyártás nem egyszerű. Minél igényesebb tartalmat szeretnénk, annál nagyobb szakértelmet, több munkát követel a videók elkészítése, és így természetesen emelkedik az elkészítés költsége is. A saját gyártású videók közül az egyik leginkább költségkímélő típus a konferencia videók készítése és publikálása Youtube-on. Marketing szempontból, cégként könnyen lehetsz megkerülhetetlen, ha konferenciát rendezel, de ha szeretnél a piacodnak bemutatkozni, szintén egy jó lépés előadóként fellépni.

Ennek egy mellékágaként ki tudod nevelni a nézőközönségedet is a Youtube csatornádon úgy, hogy aki nem tudott eljönni, annak feltöltöd a videót. Az elhangzott előadások a lemaradt látogatóknak nagyon hasznosak tudnak lenni, és aki ezeket az előadásokat megnézi, az többszörösen "előmelegítetté" válik:

  • az előadásokat megnézve megszületik benne az ötlet: "jövőre nem hagyom ki!" - ehhez viszont te tudsz adni Youtube-on a videókra kommentárként egy olyan linket, amivel már most tud kérni egy értesítőt arra nézve, hogy jövőre időben kapjon a konferenciáról hírt és tudjon majd regisztrálni.
  • aki megnézte a videóidat, azt jövőre meg tudod keresni egy remarketing kampánnyal, hiszen erre az adwords videóhirdetési részében van lehetőség!
  • ráadásul Youtube-on is létrejön egy érdeklődő közösség, akikkel év közben is tudsz kommunikálni, a konferencia videókat akár sorozatként is publikálhatod számukra.

VAGY a következő évi konferencia kampánya során is hasznosak lehetnek a konferenciáról készült videók.

Jó példa erre az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat konferenciája, és Youtube csatornája. Pár hete rendezték meg „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciát. Mivel számukra a téma elterjedése sokkal fontosabb annál, hogy ebből valamilyen bevételük legyen (mert akkor a videókat elrejthették volna egy jelszavas oldal "mögé" is), ezért a konferenciát követően azonnal elérhetővé váltak az előadások.

A konferencián elhangzott előadások itt nézhetőek meg:

 

Digitális bennszülöttek, élménytársadalom, magányos generáció – idén ezek a voltak a fő témák a gyermekek tudatos internethasználatával foglalkozó, kétévente megrendezendő szakmai fórumon. A konferencia témájának aktualitását mutatja, hogy a meghívott egyetemi hallgatók mellett mintegy 180 szakember gyűlt össze az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről. A nap folyamán huszonegy előadás hangzott el a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről, a magánélet védelméről az online térben, a család, az iskola, a média szerepéről a tudatos médiahasználatra nevelésben, új online trendekről. 

Bővebben itt olvashatsz a konferencia témáiról»

Még több hírt, érdekességet és videót találsz Facebook oldalunkon »