Youtube tippek: csatorna bemutatkozó videó - példák és jótanácsok!

Mit kell tenned akkor, ha egy érdeklődő a Youtube csatornádra érkezik és szeretnéd, hogy feliratkozzon hozzád? Csinálj bemutatkozó videót és kérd meg őt arra, hogy csatlakozzon! Na jó, ennél részletesebben is elmondjuk az alapokat.

YouTubeSubscribeButton.jpgTermészetesen a Youtube videóid nézőit feliratkozókká tenni azzal a legegyszerűbb, ha megkéred őket erre. Ezt minden videóban megteheted azzal, hogy a videó végén valamilyen formában közlöd a nézőkkel: ha eddig eljutottak, biztosan tetszett nekik, amit láttak, és talán érdekli őket még sok új hasonló videó, amit a saját csatornádon hamarosan publikálni fogsz. Az annotations/kommentár funkció jó eszköz arra, hogy a videón belül megjelenített gomb segítségével egy kattintással feliratkoztasd a nézőidet.

De mit kell tenned akkor, ha egy érdeklődő a Youtube csatornádra érkezik, még éppen válogat a videóid között, és azon morfondírozik, maradjon vagy becsukja az ablakot? Őt is rá tudod venni arra, hogy feliratkozzon! Adunk pár jótanácsot!

Csinálj csatorna bemutató vagy trailer videót!

Ehhez először be kell rendezned a Youtube csatornád nyitóoldalát, amit majd máskor magyarázunk el, és különben sem túl bonyolult.

sielok.jpgA sielok.hu Youtube csatorna bemutatkozó oldala, középen a trailer videóval. Nem rossz;)

De mi az a csatorna bemutató videó?


Egy olyan videó, ami automatikusan elindul akkor, ha valaki még nem rajongója/feliratkozottja a csatornádnak, de épp megérkezett a youtube oldaladra. Az automatikusan elinduló videóban pedi bemutatásra kerülé mindaz, ami őt várja, és a végén ott a "call to action" is: iratkozz fel a csatornámra!

Pár jótanács, mit tegyél a csatorna bemutató videódba (ömlesztve):

  • mutasd be magad/céged, mond el, milyen értékeket vagy szolgáltatásokat képviselsz és miért érdemes feliratkoznia
  • az első pár másodperc(!) a legfontosabb: legyen a videód látványos, megragadó, bármi ami megállítja őt a böngészésben!
  • Legyél rövid. Pár dolgot mutass be a videón, ami mutatja, milyen videók vannak vagy jönnek még, de semmi több.
  • ha csak lehet, inkább mutasd, mint magyarázd - persze csak akkor, ha nem vlogger csatornát akarsz felépíteni. Ha sporteszközökkel foglakozol, mutasd meg őket és példaként néhány snitt sem árt, milyen azokat használni, ha paródia videókat tervezel, legyél vicces, szóval mutasd azt, amit várhat a néző majd később is tőled!
  • a videóban mindenképp képi ÉS hang formában is kérd meg a nézőt, hogy regisztráljon a csatronádra, még youtube kommentárt is betehetsz, ami feliratkoztatja őt.
  • a videó mellett annak szövege is látszik: ott is legyél kreatív! Szintén tedd be oda a regisztrációs linket!
  • weboldalad linkjét is beteheted, mert ha szükséges a nézőnek az, hogy bizalmat szerezzen, tényleg érdekli-e mindaz, amit majd feltöltesz, akkor lehet, hogy weboldaladat is ellenőrizni akarja. Ha hosszú a weboldalat linkje, linkrövidítővel tedd röviddé, de beszédessé (pl. bit.ly/cégneved)
  • Írj pár soros bemutatót, mintha egy adwords hirdetést írnál, tehát lényegre törő és motiváló szövege legyen!
  • Azokat a kulcs kifejezéseket (csak néhányat, ne az összeset) is fogalmazd bele a bemutató szövegbe, ami érdekelheti a néződet.
  • Még több tanács a Youtube Academy oldalán(angolul)»

Youtube csatorna bemutató videó példák

 

Még több hírt, érdekességet és videót találsz Facebook oldalunkon »