Skizofrén srác videózik - a TASZ felfedezte a vlog műfaját

Skizofrén srác vloggolni kezd. Viccelődhetnénk is ezzel, hogy "na persze, sok más fura figura is vloggol, sőt, ezek közül még a Ki Mit Tube-ra is  sokan jelentkeztek, hehehehe" - de ez most komoly. A TASZ végre felfedezte, hogy nem csak költséges videós kampányokkal lehet sok embert megszólítani.

skizo_srac.gif

A Hullámvasút – egy kicsit skizo fiú naplója Facebook blogot jegyző Bálint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) anti-stigma kampányának kitalált karaktere, akit Mészáros Béla, a Katona József Színház művésze alakít.

A képzeletbeli Bálint Facebook oldalán és Youtube csatornáján bontakozik ki egy nagyon is valós történet, hiszen betegek beszámolói alapján írják azokat. A kampányt készítő X Kommunikációs Központ munkatársai az elmúlt hónapokban számos mentális betegséggel küzdő emberrel, hozzátartozókkal és pszichiáterekkel interjúztak annak érdekében, hogy a lehető legvalóságosabban jeleníthessék meg Bálintot.

Bálint naplója naponta frissül a Facebookon és Youtube-on már két videója is fent van. Egy hét alatt 25 ezer olvasója lett, egy-egy posztját több százan lájkolják, első videós bejegyzését hatezernél is többen látták. Az október 20-ig tartó kampány célja, hogy reális képet adjon a mentális zavarokkal élő emberekről és a hazai pszichiátriai ellátórendszerről.

 

 A TASZ saját blogján további bejegyzéseket is közöl a kampánnyal kapcsolatosan.

Remek kezdeményezés, mind témáját, mind műfaját tekintve, amit mi, a Youtube marketing iránt elkötelezett szakemberek csak támogatni tudunk - most éppen tapssal, szóval:

giphy.gif

 forrás: NOL, TASZ,