Toll és ceruza használat, ahogy még talán soha sem láttad!

penbeat.jpgShane Bang unatkozó, hiperaktív középiskolásként kezdett a videózásba, mára pedig ismert youtuberként reklámokban szerepel. Shane és "tolldoboló" barátja Kevin Ke új műfajt hoztak létre: videóikban tollal, ceruzával és más egyszerű eszközökkel dobolják le kedvenc dalaik ritmusát.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ők találták fel a spanyolviaszt, hanem láttak egy igen gyorskezű dobosról egy olyan videót, ahol éppen dobszerkó nélkül, a kezében levő tollakkal mutatta meg, mire képes. Shane és Kevin is imádtak dobolni, de egy drága dobkészletet nem engedhettek meg maguknak.

jRol5.gif

Azonnal jött is az ötlet, hogy az előadások szünetében hasonlóképp - bocs, de ziccer - üssék el az időt, így a tollak, ceruzák, könyvek, iskolai eszközök, vagy akár a vonalzó adta eszközkészlettel kezdtek zenélni, és mindezt meg is osztották youtube csatornájukon. A tolldobolás(pen drumming, pen tapping, pen beats) mára ismert fogalom lett, számos rajongóval és hobbidobossal.

Toll dobolás - Shane Bang és Kevin Ke

 

A 2010-ben indult Youtube videós hobbi nagy ismertséget szerzett mindkettőjüknek, több filmjük is milliós nézettség felett van. Az első fizetős megbízása Shane-nek VANS volt, az OTW Apparel kollekció reklámjában:

Így reklámozz papírboltot a Youtubeon! 

Shane azóta sem állt meg, tolldobolást oktató videókat csinált, és lelkesedése nem hagyott alább. Idén a Sharpie nevű irodai eszközöket forgalmazó cég kérte fel Shane-t arra, hogy készítsen velük egy videót, ami az őszi iskolai kampányuk egyik fő eleme lesz. Na és itt a lényeg, így kell egy unalmas iskolai szezont izgalmas kampánnyal belökni!

Zsebpénz a Youtube-tól

Shane Youtube csatornáját nézve is biztosak lehetünk abban, hogy a dobolós hobbi kifizetődővé vált, ma már közel 100 ezer követője van Youtube-on, videói össznézettsége 15 millió feletti.

Instagram csatornáin rövidebb, kísérletező típusú videókat oszt meg:

 Még több dobolás itt:

 

Forrás: DailyDot, Huffington Post

YouMa - Youtube Marketing blog | Regisztrálj Facebook oldalunkra itt »