Youtube tipp: mozgó GIF Youtube videóból, azonnal!

Szeretnél egy youtube videóból mozgó GIF-et készíteni gyorsan, külön program letöltése és telepítése nélkül? Számos lehetőség van, de egy nagyon egyszerűt ajánlunk most: gifyoutube.com!

billgates.gif

A techcrunch által megosztott remek új eszköz ennél egyszerűbben is elérhető, elég a kiválasztott youtube videó URL mezőjét átírni a következők szerint:

Ezt a címet: https://www.youtube.com/watch?v=XS6ysDFTbLU

gif1.gif

 

átírhatjuk az URL mezőbe pluszban begépelt GIF szóval, így ez jön létre:

https://www.gifyoutube.com/watch?v=XS6ysDFTbLU - és máris a szerkesztő felületre jutunk! Itt a kiválasztott kezdő és végidőpont közötti részt gyorsan elkészíti animált gifként a gifyoutube.com.

Az eszköz közel sem tökéletes, hiszen csak egész másodperceket tudunk kiválasztani, és nem az általunk tett próba során sem mindig azonnal kaptuk meg a vágyott Bill Gates animált gif-et (pl. Chrome-ban jobban futott a cucc). Ráadásul, mivel ez nem official Youtube eszköz, elképzelhető, hogy idővel szúrni fogja a Google szemét ez a dolog, nem tudjuk, meddig lesz használható. De az internet amúgyis a pillanat élvezetének színtere, szóval használd egészséggel, amíg lehet!

Ha ennél precízebb megoldást szeretnél, akkor a Techcrunch által ajánlott GIFGrabber vagy GIFBrewery eszközzel tegyél próbát.

Ha ez sem elég profi, akkor ezt a három lehetőséget választhatod videóból mozgó giffé szerekesztéshez:

  1. Video konvertálása erre készült célprogrammal
  2. Online gif készítő eszközök (lásd a fentieket példaként)
  3. Adobe Photoshop vagy más képszerkesztő használata

Minderről bővebben itt olvashatsz.

forrás: Techcrunch

YouMa - Youtube Marketing blog | Regisztrálj Facebook oldalunkra itt »