A Google videómarketinges alkalmazást vásárolt

directr_banner.jpgA Google pár napja megvásárolta a Directr nevű videószerkesztő mobilos startupot és ezzel hamarosan felrobbanhat a videós reklámok piaca. Az akvizíció részletei nem nyilvánosak, de a célja igen: még több nyereséget könyvelhet el így az Adwords hirdetési rendszer.

A két évvel ezelőtt, 1,7 millió dolláros alapító tőkével indult startup nagy örömmel jelentette be a hírt saját blogján is: "hihetetlenül izgatottak vagyunk, mert megtettük a következő lépést és csatlakoztunk a Youtube reklámvideós csapatához". Az eddig csak iOS-es mobileszközökön elérhető fizetős appot a felvásárlást követően ingyenessé tették, és hamarosan Androidon is elérhető lesz.

Miért is tette ezt a Google: még több pénzért. A kisvállalkozásokból jön be jelenleg is a Google bevételeinek domináns része, akik eddig csupán Adwords hirdetésekre tudták elkölteni pénzüket, és csak kevesen próbálkoztak a még mindig magas "belépési küszöbbel" bíró videós reklámok területén.

Valljuk be, kicsit macerásabb egy reklámvideót összepattintani mint néhány sort kiizzadni az Adwordsben... Valós igényt elégíthet ki ezzel a Google, hiszen anyagilag és szaktudásban is nehéz meglépni azt, hogy videós reklámokkal hirdesse vállalkozását például egy nyíregyházi pékség...

Mit tud a Directr? - videó

A Directr-el tulajdonképp egy egész stábot kapunk, nem csupán videószerkesztőt. A videókészítés sokak számára nehézkes feladatait segíti és teszi egyben olcsóvá is az alkalmazás: felvehetjük egy promóciós videó jeleneteit, összevághatjuk, majd háttérzenével láthatjuk el azt, és fel is tölthetjük, eszközök bérlése és szakemberek alkalmazása nélkül, egyetlen okostelefonnal. Ráadásul az alkalmazás még a forgatókönyv írásban is segít, hiszen több sablonból választhatunk, és ezzel egyfajta kottát kapunk ahhoz, milyen jeleneteket vegyünk fel.

A Directr alkalmazás fotókon: mobilos nézet, a forgatókönyvek és az árazási politikájuk a youtube korszak előtt:

A Directr-nél eddig egy felhasználó 25-400 dollárt költött havonta a videóira. Ha most ezt a Google ingyenessé tette, akkor biztosan megéri ez nekik. És hol máshol, ha nem a hirdetésre költött pénzek növekedésében? A Google a közelmúltban több lépést is tett annak érdekében, hogy a kisvállalkozások felé nyisson, hiszen ez csak Amerikában évi 140 milliárdos pénzforgalmú piac.

directr1Forghatókönyv sablonok a Directr-ben

Forrás: Mashable, Venturebeat, BetaBoston, AdAge, Directr

YouMa - YOutube Marketing blog bejegyzések és hírek itt »