Youtube tipp: RSS linket a csatornádnak!

YOUTUBE-RSS-FEED.jpgGyakran előfordul, hogy a Youtube csatornád videóit egy blogba be akarod linkelni - de egyesével őrület lenne..Erre a legegyszerűbb az, ha az RSS linket beolvasod. Ilyenkor ugyan bélyegképek nélkül jelenik meg egy lista a legfrissebb videóidról, de ez jó videó címek esetén még vonzóbb lesz az olvasók számára!

Röviden, így kell előbányászni a csatornád RSS linkjét (mások csatornáit is be tudod így listázni):

  1. Először üsd be a böngésző címmezőjébe ezt: youtube.com/rss/user/csatorna_neve/feed.rss - természetesen a csatorna_neve helyére a csatornád nevét írd be - ne azt, amit bárki olvashat a Youtube csatornád nyitóoldalán, hanem ami a csatornád URL-jében látható, ékezetmentes név!

    Például a Videómánia csatonának az URL-je így néz ki: https://www.youtube.com/user/VideomaniaFCS ezért a linkbe a VideomaniaFCS szót kell a csatorna_neve helyére írni.

  2. Ha a beírt URL-re nyomsz egy entert, akkor a böngésző beolvassa az RSS csatornát és meg is jeleníti! Pl. Firefox a beolvasás után egy csúnya, bonyolult linket mutat: http://gdata.youtube.com/feeds/base/users/VideomaniaFCS/uploads?orderby=updated&v=2&client=ytapi-youtube-rss-redirect&alt=rss - de ezzel ne törődj, mert a dolog működik!

YouMa - Youtube Marketing blog | Regisztrálj Facebook oldalunkra itt »