Youtube trends - nézd meg, mi a menő most a Youtube-on!

trends.jpgA YouTube Trends-el megnézhetjük, mik a legnépszerűbb videók az ukrán tizenévesek, az amerikai nyugdíjasok, vagy akár a magyar férfiak körében. 

Kíváncsi vagy hazánkban (vagy bármelyik más országban) éppen melyik videó a legnézettebb vagy legtöbbet megosztott? A Youtube Trends megmutatja! Országonként leválogatva listázhatod ki a legnépszerűbb Youtube videókat, de más országok hasonló adataival is összehasonlíthatod.

A 2010 óta működő szolgáltatásban megnézhetjük azt, melyik országban éppen milyen videók népszerűek. Így könnyen megtudhatjuk, hogy Kanadában az összeomló jéghegyes videót nézik, míg Amerikában az örömében elájuló kutyusra kattintanak.

A szolgáltatás újdonsága, hogy egy ideje már magyarországi adatokat is lekérdezhetünk. Kicsit böngészve a listázott videókban hamar feltűnik, hogy milyen különbségek vannak férfiak és nők érdeklődései között. A férfiak itt is szeretnek összeröhögni, náluk Cetli biztosítékot kiverő Vallomás videója előkelő helyen van, míg a nőket Orbán Viktor gyermekkori vallomása ("Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom") indítja meg.

trends_1.jpg

Korosztály szerint is felfedezhetők jellegzetességek: 13-17 éves fiatalok között egyértelműen a játékvideók és vloggerek vezetnek, kis színt ad a dologba az, hogy a 13-17 éves lányok néhány klipet és sminkvideót is "beengednek" a dobogós videók közé. Az biztos, hogy akiket mi, harmincasok nem ismerünk, azok az ő sztárjaik. Az életkori szintek között felfelé lépegetve pedig feltűnik, hogy a hírek, időjárás és politikai témák kerülnek előtérbe, köszönhetően többek között azoknak a híroldalaknak, akik saját, vagy "talált" videókat ágyaznak be híreik közé.

Ha ez nem volna elég, összehasonlítást is tehetünk más ország hasonló korosztályaival, a Compare menüpontra kattintva és azon belül az egyező videókat kiemelve. Nem fogunk meglepődni nagyon, a már futó, nagy látogatottságú vloggerek minden országban tarolnak, pl. a német és magyar fiatalok is élnek-halnak PewdiPie aktuális videójáért, ebben tehát nincs különbség közöttük.

trends_2.jpg

A Youtube Trends-en belül a TrendsMap ennél is tovább megy, igaz egyelőre csak az USA-n belül: térképes adatokkal is szolgál. Ezen az oldalon térképre teszik az éppen csúcsnézettséget produkáló videókat, és természetesen korra, nemre is szűkíthetjük a keresést.

Felfedezhető a fejlécben még egy Blog menüpont is, itt a bejegyzéseket azoknak a szakavatottaknak érdemes figyelni, akiket a trendek változása napi szinten érdekel, illetve közösségi oldalakat üzemeltetőknek, kreatívoknak is jó ötleteket adhat egy-egy videó.


YouMa - YOutube Marketing blog bejegyzések és hírek itt »